TREN UTE BLOGG

av Sigurd Tellum

8 Jan 2016

Det nye året er over en uke gammelt, hverdagen er over oss og nyttårsforsettene havner litt i bakleksa. Slik er det i alle fall for meg. Men i år fikk jeg en bok til jul som gjør at jeg gjør noen livsvarige endringer. Den er skrevet av mentaltrener Erik Bertrand Larsen og heter «Nå. Grip øyeblikket – det er alt du har.» Det fine med boken er at den får meg til å reflektere over livet mitt slik jeg lever det, og hva slags liv jeg ønsker å leve. Hva samsvarer og hva samsvarer ikke? Hva er det jeg ønsker å endre. Og hvordan gjøre endringene? Et mantra gjennom boken er at små endringer er store endringer. Det er gjerne de små valgene vi gjør hver dag, som former det livet vi lever. Står du opp en time tidligere for å få tatt en morgenøkt i svømmebassenget før du drar på kontoret, eller blir du liggende i sengen litt til? Eller for min egen del; har jeg smurt matpakke til datteren min kvelden i forveien, slik at morgenen går litt smidigere, eller utsetter jeg det? Husker jeg på å få tatt mi...

5 Jan 2015

 

 

Skiforbundet har lagt ut teknikkvideoer for de ulike teknikkene i både klassisk og skøyting. Her får du detaljerte forklaringer for arbeidsoppgavene i diagonalgang, staking, dobbelttak med fraspark, fiskebein, svingteknikk, enkeldans, padling og dobbeldans. Gjør teorien hjemme. Kom og prøv ut praksis med oss!

 

Se videoene her >>

27 Dec 2014

 

MIn erfaring er at de blir bedre jo mer du glider, smører og bruker dem. Også blir du godt vant med å gå på dem og kan gå bedre rent teknisk. Klargjør dem for et langt liv ved å bruke en varm (gul eller rød) glider først. Varm den inn tre ganger og fjern den. Deretter gjør du slik landslagets smøresjef viser deg med dagens glider her >>

Oppskriften kan også brukes på gamle ski. Bare sørg for å få fjernet alt påskeklisteret fra i fjor først.

17 Dec 2014

 

Å være ute, puste frisk luft, kjenne elementene på kroppen. Det gjør noe med meg. Jeg får en større ro. Å trene inne er ikke dårlig. Det er komfortabelt å stikke innom treningssenteret, kjøre en real treningsøkt og kanskje avslutte med en tur i badstua. Så hvorfor trene ute? For meg er belønningen etterpå noe av det gjeveste med enhver form for trening. Og her skiller innendørstreningen seg fra utendørstreningen. Følelsen av å komme i hus, få varmen under dusjen og slappe av i sofaen etter en utendørs treningsøkt, slår rett og slett det å gjøre det samme etter en innendørsøkt. Etter en utendørs treningstur slår jeg røtter og føler meg trettere på en bedre måte. Dørstokkmila er lengre å passere for å komme seg ut og trene, men den er deiligere å passere på veg inn igjen.

15 Dec 2014

 

Teknikkvideo i skøyting og klassisk langrenn fra Olympiatoppen

 

Olympiatoppen og Audun Svartdal forklarer hvordan man skal gå teknisk godt. Både i klassisk og skøyting. Gjør teorien hjemme. Kom og prøv ut praksis med oss.

 

Sjekk linken her >>

 

12 Dec 2014

Skøytekurs

 

Har du prøvd skøyting? Følelsen av å gli gjennom skogen er bare helt fantastisk. Bli med Tren ute på skøytekurs - så lærer du det grunnleggende. Vi har forøvrig skikurs på alle nivåer. 

Langrenskurs med Tren ute. Skikurs i skøyting og klassisk langrenn.

3 Dec 2014

Desemberbad

 

Danskene har en forkjærlighet for å bade i kaldt vann. Aarhus vinterbadeklubb er verdens største med over 7000 medlemmer. Her går man i badstu og bader - nakne, både kvinner og menn. Man kan like det eller ikke, men å se vanlige, nakne mennesker er i alle fall en motvekt til hvordan kroppsidealet formidles de fleste andre steder i samfunnet. Temperaturen i vannet? 6 grader.

Langrenskurs med tren ute. Skikurs i skøyting og klassisk.

25 Nov 2014

Nybegynneren er priviligert

 

Han utforsker hver bevegelse, dveler og føler seg frem. Barnet gjør det samme. Her tas intet for gitt, hvert trinn er utforskende, hvert blikk er granskende.

Jeg holder kurs i skiteknikk for voksne. Det viktigste vi gjør er å være barn igjen, leke med ski på beina, leke sisten og hoppe og sprette. Og vips, så har vi en helt annen tilgang til hva som menes med tyngdeoverføring. Det vi står igjen med er en erfart opplevelse i stedet for en verbal forklaring. Førstnevnte er langt mer verdifull.

Et halvt år i Aarhus har vist meg gleden i å være nybegynner. Jeg prøver å gjøre nye ting og det nyeste er god, gammeldags turn. Utrolig god styrketrening.

Langrennskurs med Tren ute. Skikurs i skøyting og klassisk langrenn.

Please reload

Tren ute holder langrennskurs for voksne - hver dag hele vinteren. Små grupper og tett oppfølging. Skikurs i Oslo - klassisk og skøyting på alle nivå. 

Tren ute holder langrennskurs for voksne - hver dag hele vinteren. Små grupper og tett oppfølging. Skikurs i Oslo - klassisk og skøyting på alle nivå. 

Tren ute holder langrennskurs for voksne - hver dag hele vinteren. Små grupper og tett oppfølging. Skikurs i Oslo - klassisk og skøyting på alle nivå.